Svenska åk 7 Läsåret 17/18

Hej!  Nu har du hittat till undervisningen i svenska. Här kan du läsa vad vi ska arbeta med på lektionen så att du kan komma förberedd.

Hej, och välkommen tillbaka efter jullovet!

Den här veckan ska vi repetera ordklasserna, träna stavningsregler och börja läsa en ny bok som heter Ondskan.

Jag hoppas att du är riktigt utvilad och ser fram emot att träffa alla dina skolkamrater igen!

Visesiskolan:)

 

Vecka 50 och 51

Idag är det vår sista lektion före jullovet. Vi ska repetera ordklasserna och när vi känner att vi kan dem, så kör vi en kahoot som jag har suttit och knåpat ihop.

Därefter önskar jag er alla en riktigt härlig julledighet!

Visessnart 🙂

 

Nu är det sista dagarna. Vi kikar på Karins uppdrag först, men sen ska vi inte fortsätta koda efteråt utan fortsätta med grammatikens fantastiska värld.

Varför? Jo, så här står det i läroplanen:  ”Genom undervisningen ska eleverna ges möjlighet att utveckla sina kunskaper om svenska språket, dess normer, uppbyggnad, historia och utveckling samt om hur språkbruk varierar beroende på sociala sammanhang och medier.” (s. 222 Lgr11)

Det kan ju låta lite svårt men är faktiskt inte det. Du ska utveckla ditt skriftspråk så att du tror på din språkförmåga och blir säker när du skriver.

Vi börjar med en liten genomgång av ordklasserna – det finns 10 ordklasser. Kommer du ihåg dem? Kan du räkna upp dem?

Sedan ska vi göra övningar tillsammans i klassen för att verkligen lära oss alla ordklasserna bra! P.S. Här är en kort film som vi kikar på gemensamt i klassen.

Visesiskolan 🙂

Vecka 49

Här är planen för hela veckan. Vi gör alla Karins uppdrag så klart! Länken har du här: Karins Uppdrag i december 2017

När vi har klarat av dem så programmerar vi vidare på ”HourofCode”. Länken till sidan har du här: HourOfCode

Visesiskolan:)


Vecka 48

Här är veckans planering. Vi läser vidare i Om man heter Robin. Efter måndagens högläsning ska du skriva några alldeles egna tankar om berättelsen om Robin, hans mamma Jannike och styvpappa Tommy. Skriv ”Läslogg 1” som överskrift och använd frågorna i bilden nedanför som inledning till dina egna funderingar.

Lässtrategi: Fråga Texten

När du har skrivit klart dina funderingar arbetar du i häftet med skrivregler. Du arbetar i ditt eget häfte, men du samarbetar med din bänkkompis.

Tänk på att ge varandra arbetsro och att vi tillsammans skapar en fin och koncentrerad stämning i klassrummet.

När häftet med skrivregler är klart och inlämnat så ska vi börja lära oss vilka Sveriges minoritetsspråk är och vårt svenska språks historia. Men det blir nog först på fredag tror jag.

P.S. Den här veckan ska du skriva klart din faktatext på Wikimini också.

Visesiskolan:)

 

Vecka 46 

Här är veckans planering. Först en ny kortfilm om hur du skriver i Wikimini. Titta på filmen. Ljudet knastrar tyvärr lite, men jag tror du hör ändå. Och du kan ju både pausa och lyssna igen om du vill. Därefter två korta filmer till som vi ska se tillsammans.

Vi ska också se på den här korta videon om hur en faktatext ska vara uppbyggd.

Till sist en film om vilka bilder du kan få använda ifrån internet. Mycket användbart nu när du gör klart din Power Point. Den ska vi också titta på så att vi vet att vi får använda de bilder vi har i presentationerna.

Visesiskolan 🙂


Vecka 45

Börja med att titta på korta videon här nedanför 🙂 Sen vet du precis vad vi ska börja med efter lovet.  Dessutom ska vi läsa ”Om man heter Robin” så klart! En läsare upplever ju tusen liv… Visesiskolan 🙂

En läsare upplever mer!

P.S  Bilden är tagen av Malin Larsson @visesiskolan.

7B och 7C Hösten 2017

Vårt öppna klassrum – vi lär av varandra

Hoppa till verktygsfältet